ЕВРОПЕЙСКА ДОБРОВОЛЧЕСКА СЛУЖБА

Нощта на изкуствата

Първи уъркшоп по импровизационен театър от Сдружение за съвременно изкуство и култура – Различният поглед

На 10-ти април от 19:30 ч. в Къщата на Архитекта, Сдружение за съвременно изкуство и култура – Различният поглед проведе първия уъркшоп по импровизационен театър. Занятията са водени от Джордж Тротър, доброволец на Сдружение Различният поглед по Европейска доброволческа служба, проект „Заедно в изкуството“ и се провеждат изцяло на английски език. Проектът е финансиран по програма Младежта в действие, от Национален Център Европейски Младежки Програми и Инициативи.

Участниците са млади старозагорци, повечето от които ученици в гимназиален курс, които имат афинитет към театъра или желаят да продължат образованието си като професионални актьори.

Следващият уъркшоп ще се проведе в събота, 13-ти април от 18:00 ч. в залата на кино Различянит Комсомол. Г-н Тротър желае да експериментира със сесии, проведени в различни пространства, за да наблюдава реакциите на групата и да избере най-подходящата територия за финалния пърформанс на участниците.


Испанският клуб на Различният поглед ви очаква

Както всеки четвъртък, и на 21.02.2013 г. любителите на испанската култура могат да гостуват в Къщата на Архитекта в Стара Загора, на ул. Сава Силов 37, където от 19:00 ч. ще започне Испанският клуб на Сдружение за съвременно изкуство и култура – Различният поглед.

Инициативата е водена от испанската доброволка Мария Росадо, която е в града по проект „Заедно в изкуството“ към Европейска доброволческа служба, програма Младежта в действие. В последните издания на клуба тя, заедно с доброволката на НАРУ, Марина, представиха на гостите испански песни, в съпровод на китара, изпълнен от членове на Сдружение Различният поглед.

Този четвъртък клубът продължава с още интересни изненади, разкриващи богатството на испанския език и култура. Клубът се провежда напълно безплатно и е препоръчителен за младежи, които владеят испански език на минимум начално ниво.


Първи ИСПАНСКИ КЛУБ на Сдружение РАЗЛИЧНИЯТ ПОГЛЕД

На 17.01. четвъртък, от 19:30 ч. в Къщата на Архитекта, на ул. Сава Силов 37, се проведе първият Испански клуб, отворен за любители на испанския език и култура в Стара Загора. Инициативата е дело на испанската доброволка към Сдружение за съвременно изкуство и култура – Различният поглед, Мария Росадо Каро.

Мария Росадо Каро е в Стара Загора по проект „Заедно в изкуството” на Европейскадоброволческа служба към Европейската програма „Младежта в действие” и ще остане до началото на юни месец 2013. Доброволката води арт-работилници за деца и младежи, както и инициирания от нея Испански Клуб, в който заедно с други чуждестранни доброволци, пребиваващи в града, както и заинтересувани граждани, общуват на испански в неформална обстановка, слушат традиционна испанска музика, коментират събития и феномени от испанската история и култура и се забавляват.

Испанският Клуб на Сдружение РАЗЛИЧНИЯТ ПОГЛЕД ще се провежда всеки четвъртък от 19:30 ч. в Къщата на Архитекта и е с вход свободен. От организаторите поясняват, че това не са уроци за начинаещи по испански, а Клуб за обмяна на опит и е желателно участниците да имат задоволително разговорно ниво на език за да комуникират пълноценно.

Постепенно, водещата на клуба Мария Росадо, както и нейната асистентка, доброволка на НАРУ от Стара Загора, Марина, ще организират все по-разнообразни дейности за уастниците в клуба, като обмяна на рецепти, интерактивни игри на испански, разказване на истории, правене натрадиционни сувенири, ритуали, танци и др.

Можете да се запишете в Испанския Клуб на тел. 042 623 622.

Снимките може да видите тук